Cultivated Biosciences SA 


Milchprodukte verursachen heutzutage rund 4 % der weltweiten Treibhausgasemissionen. Doch den pflanzlichen Alternativen fehlt bislang die cremige Konsistenz, die durch den Fettanteil in der Milch entsteht.

Cultivated Biosciences will dies ändern. Das Unternehmen entwickelt eine Zutat aus gentechnikfreier Hefe, welche die Cremigkeit bietet, die pflanzliche Alternativen für Molkereiprodukte benötigen, um für flexitarische Verbraucher attraktiv zu sein.

Cultivated wurde 2021 gegründet und arbeitet im Bereich Forschung und Entwicklung unter anderem mit der ZHAW in Wädenswil zusammen.

 



Cultivated Biosciences SA

Today's reality is that dairy causes 4% of global greenhouse gas emissions. Plant-based alternatives, although gaining traction, don't appeal to many consumers, as they lack a creaminess for which the fat component is key.

At Cultivated Biosciences we want to fix this. We are developing a fat ingredient from GMO-free yeast which offers the creaminess needed for plant-based dairy and this ingredient has a clean label and sustainable production process.

Cultivated was founded in 2021 and cooperates in research and development with the ZHAW in Wädenswil, among others.

 


Cultivated Biosciences SA
Einsiedlerstrasse 29
CH-8820 Waedenswil
www.cultivated.bio


Team
Tomas Turner, CEO & Co-Founder
tomas@cultivated.bio

Dimitri Zogg, CTO & Co-Founder
dimitri@cultivated.bio